De avonturen van Toeter & Bel
< Terug

Country Critters / Buiten Boefjes¨

Geschreven door Donata van der Goorbergh
Conceptueel ontwerp en illustraties door Charles Stephan

MOGEN WIJ ONS EVEN VOORSTELLEN?

Wij zijn de Country Critters ofwel de ¨Buiten Boefjes¨ en heten Toeterbig en eendje Bel. We zijn twee onafscheidelijke maatjes.

?
¨Toeter & Bel¨

Toeter heet Toeter omdat hij altijd minstens één toetertje bij zich draagt, aan zijn staart. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij er ook dikwijls nog een bij de hand ... eh ... hoef. Toeter is, net als alle varkentjes eigenlijk, wel een beetje ondeugend maar hij bedoelt het goed!

¨Toeter is Oost-Indischdoof¨

Bel heet Bel omdat zij altijd haar fijnrinkelend belletje om haar hals draagt. Zij is veel voorzichtiger van aard dan haar vriendje Toeter en moet hem dikwijls uit een benard avontuur redden. Dat valt niet altijd mee want Toeter is ook nog wel eens Oost-Indisch doof!

Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, kom je binnenkort te weten want avonturen beleven wij best wel veel en daarover willen wij jullie, kleine knorvriendjes, graag vertellen in 't Knorrende Stopcontact! Je kunt onze belevenissen meemaken en of je nu 4 of 104 jaren oud bent, het maakt niet uit want voor het beleven van avonturen ben je nooit te jong of te oud. Je zult ons dus kunnen vinden in het tweemaandelijks magazine van Stichting 't Gorke maar ook op www.Dierennieuws.nl- Dierenverhalen en het zou best eens kunnen dat je ook leuke prentjes van ons kunt verzamelen.

¨De geheime brief¨

Onze avonturen spelen zich af op het platteland, buiten in de velden en in de bossen. We wonen net aan de rand van een klein dorpje en onze wereld is vaak groen en zonnig maar het kan er ook regenen, waaien en zelfs sneeuwen. Maar in de dagen dat wij, Toeter en Bel, jong zijn straalt de lentezon en maakt de natuur zich op voor de volle, groene en warme zomer. Het is de tijd dat vele jonge dieren geboren worden in onze omgeving waar boerderijen en dorpjes rusten in de groene weiden en ons een veilig en geborgen thuis geven.

Onze avonturen beginnen wanneer in de nog donkere ochtend de merel zijn parelende zang over het land uitstrooit en in de lucht hangt iets van verwachting. De natuur is jong, net als wijzelf, en vol opwinding en energie richt zij zich op uit de nacht als de opkomende zon de hemel van azuurblauw naar warmroze tot stralend oranjegeel kleurt. En die eerste lentedag zou al met een spannend avontuur beginnen, al gauw nadat wij ontwaken: Toeter in zijn kleine omgedraaide terracotta plantenpotje waar hij alleen woont omdat zijn moeder en broertjes en zusjes hem teveel lawaai vinden maken en Bel, daar niet ver vandaan, aan de rand van de sloot alwaar ze ook een eigen plekje heeft vanwege haar steeds klingelend belletje, verscholen tussen het riet, bevriend als zij zijn door hun gemeenschappelijke liefde voor muziek!

En hoe dit avontuur gaat beginnen? Als je dat wilt weten, zal je geduld moeten hebben tot het volgende Knorrende Stopcontact!

Tot dan!


Copyright © Stichting 't Gorke